Δεκέμβριος 2003
7,00 € 
Επιλογή Τεύχους


To Scientific American, το καλύτερο διεθνές περιοδικό επιστήμης για ένα ευρύ μορφωμένο κοινό, άρχισε να κυκλοφορεί στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2003. Ενταγμένο και αυτό στον ευρύτερο σκοπό των Εκδόσεων Κάτοπτρο —να διαδώσουν στο ελληνικό κοινό, με τρόπο προσιτό, τις προόδους της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης—, στη διάρκεια της κυκλοφορίας του υπήρξε για τους αναγνώστες του «ένα πολύτιμο βοήθημα όχι μόνο για διεύρυνση των γνώσεών τους ή για επέκταση της επιστημονικής μόρφωσής τους, αλλά και για τη διαμόρφωση επιστημόνων-πολιτών κοινωνών της επιστημονικής μεθοδολογίας, απαλλαγμένων κατά το δυνατόν από φανατισμούς και προκαταλήψεις», όπως έγραψε ο επιστημονικός διευθυντής του.
 Τι με δει ποιείν ίνα σωθώ;
Τα σχόλια της επιστημονικής κοινότητας, όποτε διατυπώθηκαν, και κυρίως πολλών έγκριτων πανεπιστημιακών δασκάλων και επιστημόνων, υπήρξαν εκθειαστικά.
 Απόψεις
Ωστόσο, οι ελληνικές συνθήκες αποδείχθηκαν «απρόσφορες για τη συνέχιση μιας ποιοτικής έκδοσης που θα επιθυμούσε να είχε έναν αντίστοιχο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική —και γενικότερα πολιτιστική— σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα». Έτσι, τον Απρίλιο του 2008 ανεστάλη η ελληνική έκδοση του περιοδικού.
 Τέλος εποχής
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του περιοδικού, τις διεθνείς του εκδόσεις και το χαρακτήρα της ελληνικής έκδοσης, δείτε σχετικά:
 Τι είναι;
 Σύντομο ιστορικό
 Geia sas
 Περί ονόματος και περιεχομένων
 Τίποτα δεν είναι απλό
 Επιστημονικές επιτροπές
 Διεθνείς εκδόσεις
To Scientific American είναι περιοδικό βιβλιοθήκης. Τα άρθρα του θα παραμένουν επίκαιρα και για τις επόμενες γενιές. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη θεματολογία του περιοδικού και να εντοπίσετε τα τεύχη που σας λείπουν ή σας ενδιαφέρουν. Και για όσο χρόνο θα υπάρχουν διαθέσιμα αντίτυπά του, θα μπορείτε να τα αγοράσετε από το sciam.gr, από τις Εκδόσεις Κάτοπτρο ή από το βιβλιοπωλείο τους στη «Στοά του Bιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).
Τέλος, κατά διαστήματα θα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κάτοπτρο καλαίσθητα βιβλία της σειράς «Θέματα του Scientific American», τα οποία θα περιλαμβάνουν κυρίως δημοσιευμένα άρθρα του περιοδικού με θεματολογική συνάφεια.