Νοέμβριος 2004
7,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Ελέγχοντας τους τυφώνες
Μπορούμε να εκτρέπουμε τις σφοδρές τροπικές καταιγίδες ή να μετριάζουμε την έντασή τους;
Επιστροφή στο μέλλον των δημητριακών
Γονιδιωματικές μελέτες των πιο σημαντικών στον κόσμο δημητριακών, σε συνδυασμό με μια τεχνολογία που ονομάζεται βελτίωση μέσω μοριακών δεικτών, μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα πράσινη επανάσταση.
Η πρόκληση των αρχέγονων κυττάρων
Ποια εμπόδια στέκονται μεταξύ των πολλά υποσχόμενων θεραπειών με ανθρώπινα αρχέγονα κύτταρα και της πραγματικής κλινικής εφαρμογής τους;
Θεραπευτικές εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας
Οι ασθενείς μπορούν να ανακουφιστούν από τον πόνο ή να ξεπεράσουν τις φοβίες τους βυθιζόμενοι σε φανταστικούς κόσμους που παράγουν οι υπολογιστές.
Νανοαισθητήρες μαγνητικού πεδίου
Οι μικροσκοπικές διατάξεις οι οποίες βασίζονται στο φαινόμενο της έκτακτης μαγνητοαντίστασης, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ταχύτατων σκληρών δίσκων υπολογιστών τεράστιας χωρητικότητας αλλά και δεκάδων άλλων βιομηχανικών ή κοινών εφαρμογών που βασίζονται στην ανίχνευση μαγνητικών πεδίων.
Όταν το μεθάνιο διαμόρφωσε το κλίμα
Σήμερα, τα μικρόβια που παράγουν μεθάνιο περιορίζονται σε περιβάλλοντα από τα οποία ελλείπει πλήρως το οξυγόνο, όπως τα έντερα των αγελάδων· στο απώτατο παρελθόν, όμως, δέσποζαν σε όλο τον πλανήτη.
Σύμπαν γεμάτο δίσκους
Νέες έρευνες αποκαλύπτουν τη δυναμική των περιδινούμενων αέριων δίσκων που περιβάλλουν νεαρά άστρα και υπέρμαζες μαύρες τρύπες.