Νοέμβριος 2006
7,50 € 
Επιλογή Τεύχους


Η πραγματική ζωή των ψευδογονιδίων
Τα αχρηστευμένα γονίδια, διασκορπισμένα σαν άλλα μοριακά λείψανα στο γονιδιωματικό τοπίο του ανθρώπου, έχουν να μας διηγηθούν τη δική τους ιστορία, η οποία εξακολουθεί να εκτυλίσσεται.
Ο νους του ειδήμονα
Μελετώντας τις νοητικές διεργασίες των διεθνών μεγάλων μετρ του σκακιού αποκτούμε στοιχεία για το πώς οι άνθρωποι εξελίσσονται σε ειδήμονες όχι μόνο στο σκάκι αλλά και σε πολλά άλλα πεδία επίσης.
Οι πιο παράξενοι δορυφόροι του ηλιακού μας συστήματος
Ακολουθώντας επιμήκεις, πολύβροχες, επικλινείς τροχιές, μια παράξενη γενιά πλανητικών δορυφόρων ρίχνει φως στο σχηματισμό των πλανητών.
Προσβολή από τα έγκατα
Η υπερβολική ζέστη και τα αέρια από τη γη και τη θάλασσα —και όχι οι αστεροειδείς— είναι πιθανότατα οι αιτίες για τις μαζικές εξαφανίσεις στο μακρινό παρελθόν. Θα μπορούσαν να αναπαραχθούν οι ίδιες φονικές συνθήκες θερμοκηπίου;
Πρόωση για διαστημοπλάνα
Η δημιουργία ενός επαναστατικού στροβιλοαντιδραστήρα που θα μπορούσε να θέτει σε τροχιά ένα διαστημοπλάνο άνετα και οικονομικά είναι ένα δύσκολο, αλλά καθώς φαίνεται, εφικτό σχέδιο.
Σφαιρομπότ
Ένας νέος τρόπος μετακίνησης θα προσφέρει τη δυνατότητα στα κινητά ρομπότ να στέκονται όρθια και να κινούνται με χάρη μέσα σε καθημερινά περιβάλλοντα.
Το μεγάλο άλμα στα γραφικά υπολογιστή
Η ποιότητα των τρισδιάστατων γραφικών είναι έτοιμη για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, χάρη σε ταχύτερους τρόπους για την προσομοίωση της πτήσης του φωτός.