Ιούλιος 2004
7,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Για την αναμόρφωση των υπηρεσιών υγείας στη σύγχρονη Ελλάδα
H μη επιτήρηση τόσο της εκπαίδευσης των ιατρών όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντικά αδιέξοδα που υποβαθμίζουν την υγεία των ελλήνων πολιτών και την αξιοπρέπεια των ελλήνων ιατρών.
Ερωτηματικά για μια οικονομία του υδρογόνου
Έντονος ενθουσιασμός απορρέει από την πρόοδο που σημειώνεται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, η μετάβαση όμως σε μια οικονομία υδρογόνου δεν αποτελεί τετριμμένη υπόθεση.
Καλύτερες οθόνες με οργανικά φιλμ
Τα οργανικά υλικά φωτοεκπομπής προσφέρουν φωτεινότερες και αποδοτικότερες οθόνες απ’ ό,τι οι ανόργανες δίοδοι φωτοεκπομπής· τις οθόνες αυτές, μάλιστα, θα μπορούμε να τις ξεδιπλώνουμε!
Μοριακά ηλεκτρονικά
«Τα ηλεκτρονικά του 20ού αιώνα βασίστηκαν στη φυσική των ημιαγωγών. Τα ηλεκτρονικά του 21ου αιώνα θα βασίζονται στη φυσικοχημεία των μορίων.»
Ο μύθος της αρχής του χρόνου
Σύμφωνα με τη θεωρία χορδών, η Μεγαλη εκρηξη δεν ήταν η απαρχή του Σύμπαντος αλλά απλώς το φυσικό επακόλουθο μιας προϋπάρχουσας κατάστασης.
Ο Φρόιντ επιστρέφει
Οι νευροεπιστήμονες ανακαλύπτουν σήμερα ότι οι ψυχολογικές θεωρίες που διατύπωσε ο Φρόιντ πριν από έναν αιώνα μπορούν να χρησιμεύσουν στη σύνθεση των διάφορων βιολογικών περιγραφών του εγκεφάλου.
Τα αθέατα μέλη των πλανητικών συστημάτων
Το ηλιακό σύστημα δεν απαρτίζεται απλά και μόνο από πλανήτες· αποτελεί επίσης μια κυψέλη αστεροειδών και κομητών. Ισχύει, όμως, αυτό και για οποιοδήποτε άλλο πλανητικό σύστημα;
Φλέγοντα ζητήματα
Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν και δαμάσουν τη μάστιγα των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών.